Despre noi

Complex Adorianis. Sarcău remediul tău

De ce Băile Sarcău?

Cu siguranță aţi auzit de efectele benefice ale apei termale de la baile Sarcău. Vă invităm să petreceţi câteva zile sau săptămâni aici.

Complexul Adorianis este situat în localitatea Sarcău, comuna Sârbi, jud. Bihor, la aprox. 36 km de Oradea. Complexul este format din trei pensiuni: pensiunea Adoriana, Vila Rossa și pensiunea Salcia, fiecare de trei stele.

Camerele sunt spaţioase, cu dotări moderne, fiecare având baie proprie. Construcţia modernă şi mediul ambiental plăcut împreună cu profesionalismul şi amabilitatea personalului reprezintă garanţia confortului dumneavoastră. Designul modern şi de bun gust, inspirat din aerul familiar de acasă oferă confortul necesar pe tot parcursul şederii. Bazinele cu apă termală vă oferă o adevarată evadare din cotidian.

 

sarcau08_despre_noi_01

 

 

Scurt istoric

În perioada 1971-1972 s-au executat lucrări de cercetare geologică pentru depistarea de noi rezerve de petrol şi gaze, ape geotermale, apă potabilă, lucrări efectuate şi în perimetrul Sarcău. În urma acestor lucrări s-a construit o sondă pentru apă termală. Prin probele de producţie executate la miocen, s-a pus în evidenţă un orizont acvifer termomineral, cu debit în regim eruptiv de 1,5 l/s, apă cu temperatură de 43°C, clorosodică, tip apă de zăcământ, cu urme de gaze. Sonda a fost predată pentru utilizarea organelor administrative locale, care au construit un ştrand şi au folosit apă termominerală produsă de sondă pentru agrement.

Au fost construite 4 bazine mai mici unde oamenii să poată beneficia de efectul curativ al acestor ape, a fost construit un bazin de decantare a apei termale, cabine de schimb şi grupuri sanitare în aer liber. Acest ştrand cu apă termală de la Sarcau, pe măsură ce s-a răspândit vestea calităţii apei, a trecut de la o importanţă locală la una zonală pentru că de exemplu unii medici din Oradea îşi trimiteau pacienţii aici la băi. Dar o dată cu trecerea timpului şi datorită faptului că nu s-au mai făcut investiţii în acest ştrand, totul a ajuns în paragină.

 

baile_sarcau_1_small

baile_sarcau_2_small

Bazinele s-au degradat, s-au înfundat conductele de alimentare a bazinelor astfel încât la începutul anilor 90 din cele 4 bazine doar 2 mai funcţionau.

În februarie 2003 ce mai rămăsese din vechiul ştrand a fost scos la licitaţie. După achiziționarea ștrandului, s-au ridicat într-un timp destul de scurt pensiuni cu servicii complexe, iar structura bazinelor în aer liber a fost refăcută; s-a construit și un bazin închis, astfel încât oamenii să poată veni pentru tratament şi iarna.

 

După ridicarea Pensiunii ADORIANA în septembrie 2005, a început construcţia vilelor de pe deal. În octombrie 2006 s-a început construcţia altei pensiuni cu 10 camere şi 2 apartamente, restaurant şi sală de conferinţe şi care a intrat în folosinţă în 2008. Este vorba de Vila ROSSA după care a urmat pensiunea SALCIA.

Pe lângă acestea s-a investit foarte mult şi în baza de tratament care cuprinde piscina interioară cu apă termală, o sală pentru gimnastică şi cabinetele pentru efectuarea procedurilor medicale.

Deasemenea s-au pus în valoare şi energiile alternative, realizându-se două sisteme de încălzire cu panouri solare. Astfel se asigură 40 de litri de apă caldă pe minut, suficientă pentru 4 duşuri simultane. Energia solară este folosită şi la piscină şi la baza de tratament.

 

Sarcau-276_Prezent

Sarcau-245_Prezent